iLink 4.2.0 и 4.2.1

Достъпни за изтегляне са новите версии на iLink – 4.2.0 и следващата я – 4.2.1. Ето и малко повече информация за настъпилите промени.

Версия 4.2.0:

  • В тази версия са направени фундаментални вътрешни промени по осъвременяване на кода, най-главната от които е миграция от .NET 2.0 към .NET 4.0. Променена е вътрешната база данни на iLink (вече SQL CE 4.0, чрез Entity Framework), като проекта е значително напреднал към момента, в който ще бъде пуснат в две различни издания – 32 и 64 битова. Премахнати са зависимости от стари компоненти на Microsoft, които вече не се поддържат. Макар и към днешна дата това да не изглежда съществено, с развитие на хардуера и операционните системи, в недалечно бъдеще по-голямата част от работещите ОС ще са 64 битови. Трябва да се отбележи, че iLink и сега работи на 64-битови ОС безпроблемно, макар и в 32-битов режим.
  • Създадена е нова спецификация за връзка iLink със ЛИС сървър (LISLink), която се обляга на технологията на SOAP Web Services. Първата фирма, имплементирала тази спецификация е македонската Codex. В бъдеще, досегашните интерфейси със системи като тези на Бон Арт, Хипократ-С (Контракс) и др., ще преминат към новата спецификация, което ще облекчи поддръжката на различни видове свързани системи.
  • Добавена е нова езикова локализация – македонски.
  • Направени са малки промени в протокола за връзка с CYBOW 720, във връзка с новите ленти с 11 и 12 параметъра.

Версия 4.2.1:

  • Добавен е протокол за връзка с автоматичния коагулометър Sysmex CS-2000i (съвместим и с модела CS-2100i).
  • Пренаписан е протокола за връзка с хематологичен брояч Sysmex SF-3000. Ако сред вашите апарати има такъв, трябва да знаете че след версия 4.2.1, машинните синоними са променени.
Print Friendly, PDF & Email
Етикети :