iLab 4.8.4

Днес публикувахме новата версия на iLab – 4.8.4. Ето и новостите:

  • Отваряне на пациентски запис директно от работен лист. За да ползвате новата функция е нужно да превключите работния лист от „изглед“ (print layout) в активен режим, при което ID на визита се превръща в хипервръзка (hyperlink), при кликването върху която се отваря съответния запис.

Read more

Tags :

Сървър 4.5.3

Излезе трета добавка към сървър 4.5 с версия 4.5.3. Актуализацията има пряка връзка с новата версия на iLab – 4.8.4, но осигурява обратна съвместимост на iLab 4.8.x версиите.

Tags :

Сървър 4.5.2

Излезе втора добавка към сървър 4.5 с версия 4.5.2. Актуализацията няма пряка връзка с клиентските приложения, но оптимизира работата на базата данни и ускорява някои операции.

Tags :

iLab 4.8.3

Излезе трета поправка на iLab 4.8 с версия 4.8.3.  В нея са направени някои чувствителни изменения свързани със скоростта на зареждане на данни при проверка на материали, както и при зареждане за попълване на резултати. Важна част от направените оптимизации е и въвеждането на настройка за автоматично добавяне на филтър за период при работни листа. По подразбиране стойността на този филтър е един месец, но може да бъде променено на друга стойност от потребителя. Добавена е и настройка за броя заредени записи при търсене, който досега беше фиксиран на 1000.

Tags :

iLink 4.7.1

Публикувана е версия 4.7.1 на iLink. Корекцията спрямо предходната версия се състои в подразбиращото се „вдигане“ на канала RTS на RS-232, което решава проблеми с връзки с някои апарати от типа на Cobas линии, Cell-Dyn 3xxx и други.

Tags :

Първата облачна ЛИС

Azure

С предстоящото излизане на сървър с версия 4.6.0, ЛИС iLab става първата Лабораторна Информационна Система (ЛИС) в България, която се предлага с опция за облачно разгръщане. С версия 4.6.0 настоящите и бъдещи клиенти могат да ползват SQL Azure Database като по този начин си осигуряват следните предимства:

Read more

Tags : ,

iLabExp Експортер 4.13.1

След пускането на iLabExp 4.13.0 клиетни съобщиха за извеждане на грешка по време на запис на файлове. Анализирахме ситуацията и открихме некритичен бъг, който е отстранен в поправената версия 4.13.1, който е на разположение за изтегляне. Клиентите, които не срещат описания проблем или не се интересуват от нестандартните справки могат да пропуснат това обновление.

Tags : ,

Сървър 4.5.1

Публикувахме първа поправка на сървърното обновление 4.5.0, а именно – iLab 4.5.1. Поправката адресира някои проблеми с финансови справки от версия 4.4.0, както и пропуски в 4.5.0. Препоръчваме всички клиенти със сървърна версия 4.4.0 да обновят до 4.5.1 възможно най-скоро.

Tags :

iLabExp Експортер 4.13.0

НЗОК лого

Публикувахме актуализирана версия на iLabExp Експортер с номер 4.13.0. Обновлението идва за да отговори на изискванията на РЕШЕНИЕ № РД-НС-04-24-1 от 29 март 2016 г. на Надзорния съвет на НЗОК, публикувано в бр. 25 на Държавен вестник от т.г. и заместващо несъстоялия се национален рамков договор. За повече информация – виж Бележки от менюто Помощ.

 

Tags : ,

iReg 4.9.4

Излезе четвъртта поправка на iReg от клона 4.9 – версия 4.9.4. Промените спрямо предходната версия са както следва:

Read more

Tags :