iLabExp Експортер 4.12.1

Във вчера обявената версия 4.12.0 има допусната малка грешка, като ефекта е че не могат да се изтеглят данни от iLab база с версия под 4.3.0. Ако Вашия случай е такъв, трябва да ползвате току-що публикуваната версия 4.12.1.

Tags : ,

iLabExp Експортер 4.12.0

НЗОК лого

В края на миналия месец НЗОК анонсира промяна в стандарта на XML отчетите на лабораториите. По тази причина се наложи обновяването на iLabExp Експортер, като то идва с версия 4.12.0. iLabExp 4.12.0 няма пряка връзка с наскоро обявеното обновление.

Read more

Tags : ,

iLab Enterprise – Следващо ниво

MailChimp Connected

Имаме удоволствието да обявим излизането на нов модул на ЛИС iLab – iLab Enterprise (iLabEnt). Още от името става ясно че модула е насочен главно към частни лаборатории с амбиции да приведат операциите си към стандартите на предприятията с професионален мениджмънт. Всъщност това е неизбежно по пътя на развитието и ЛИС iLab, както и досега, предлага не просто инструмент, но и know how и визия.

За какво става въпрос?

iLab Enterprise е уеб приложение от ново поколение, чиято функция е да синхронизира данни между ЛИС iLab и външни системи. Във версия 1.0.0 възможните външни системи са Mail Chimp и vTiger. Данните, подлежащи на синхронизация са Лекари и Фонд/Клиники. Макар на пръв поглед това да изглежда нещо дребно, всъщност е радикална промяна в ползата от ЛИС iLab. А вероятно и във Вашия бизнес! Read more

Tags : , , , , ,

iFin 4.1.0

Тази публикация е продължение на предишна новина, свързана с мащабно обновяване на ЛИС iLab. Като част от това обновление е и новата версия на iFin – 4.1.0. Основната задача на новата версия е на първо място съвместимост с промените в сървъра и на второ – технологично обновление. Новото накратко:

Read more

Tags :

iReg 4.7.0 и iLab 4.6.0

Тази публикация е продължение на предишна новина, свързана с мащабно обновяване на ЛИС iLab.

В iLab Лаборатория промените са почти изцяло вътрешни, като единствената разлика от потребителска гледна точка е търсенето, което по традиция е същото, както и в iReg Регистратура и в това обновление то е променено. По важните промени са в Регистратура. И така, нека видим новото в това обновление на iReg.

Read more

Tags : ,

iMan 4.7.0

Тази публикация е продължение на предишна новина, свързана с мащабно обновяване на ЛИС iLab. Тук ще разясним както новостите в потребителския интерфейс, така и някои функционални промени.

Променени са формите за схеми на продажби, като е добавен филтър за активност, което облекчава работата, особено след като във времето се натрупат много неактивни схеми.

Read more

Tags :

Ново мащабно обновление (Сървър 4.3.0)

Днес публикувахме пакет от обновления,  които произхождат от нова сървърна версия – 4.3.0.  Обновлението е част от вече представената стратегия за миграция към версия 5 на системата.

Общото във всички засегнати модули е преминаването на всички тях към .NET 4.0 Client Profile, както и използването на Microsoft Report Viewer (вграден). Това значително опростява процедурите по инсталация – не е необходимо да инсталирате нищо друго, освен желаното приложение. Както вече съобщихме, всички модули са преминали успешно тестовете за съвместимост с Windows 10. Read more

Tags :

Здравей Windows 10!

Windows10

И така, днес 29 юли 2015г. Microsoft официално пусна на пазара дългоочакваната Windows 10. Освен амбициозните анонси за качествата на новата ОС, много потребители ще могат да преминат безплатно от Window 7/8/8.1 към новата Windows 10.

Разбира се, ние като партньор на Microsoft, отдавна следим този проект и вече сме провели тестове за съвместимост. С удовлетворение можем да кажем че всички нови версии на ЛИС iLab работят чудесно на Windows 10 и са напълно съвместими. Ако нямате други съображения, можете спокойно да преминете на новата ОС.

Read more

Tags :

iLink 4.4.5

Достъпна за изтегляне е версия 4.4.5 на iLink. Новото в тази версия е добавения протокол за уринния анализатор на фирмата Erba Lachema – Laura.

Tags :

iLink 4.4.4

Достъпна за изтегляне е версия 4.4.4 на iLink. Новото в тази версия е добавения протокол за хематологичния брояч на фирмата Drew Scientific – Drew 3 (протокол Light). Протоколът за Drew 3 е напълно съвместим и с анализатора Celly Plus на фирма Biocode Hycel.

Tags :