Здравей Windows 10!

Windows10

И така, днес 29 юли 2015г. Microsoft официално пусна на пазара дългоочакваната Windows 10. Освен амбициозните анонси за качествата на новата ОС, много потребители ще могат да преминат безплатно от Window 7/8/8.1 към новата Windows 10.

Разбира се, ние като партньор на Microsoft, отдавна следим този проект и вече сме провели тестове за съвместимост. С удовлетворение можем да кажем че всички нови версии на ЛИС iLab работят чудесно на Windows 10 и са напълно съвместими. Ако нямате други съображения, можете спокойно да преминете на новата ОС.

Read more

Tags :

iLink 4.4.5

Достъпна за изтегляне е версия 4.4.5 на iLink. Новото в тази версия е добавения протокол за уринния анализатор на фирмата Erba Lachema – Laura.

Tags :

iLink 4.4.4

Достъпна за изтегляне е версия 4.4.4 на iLink. Новото в тази версия е добавения протокол за хематологичния брояч на фирмата Drew Scientific – Drew 3 (протокол Light). Протоколът за Drew 3 е напълно съвместим и с анализатора Celly Plus на фирма Biocode Hycel.

Tags :

АДМИС

СКАЙЕУР Груп беше сред учредителите на Асоциация на дружествата-разработчици на медицински информационни системи (АДМИС). На 14 януари 2015г., Софийски градски съд регистрира асоциацията.  Основен акцент в целите на асоциацията е работа с държавната администрация по въпроси от обществен интерес, които в крайна сметка защитават интересите на лечебните заведения, т.е. вие – нашите клиенти. Надяваме се в скоро време тази ни инициатива да допринесе за намаляване на административните усилия на лабораториите, намаляване на безсмислените хартиени документи, както и превенция на корупционните практики, най-вече от страна на НЗОК.

Tags :

Сървър 4.2.1 и iLab 4.5.1

Днес публикувахме актуализация на сървъра (4.2.1) и нова версия на iLab – 4.5.1. Двете актуализации са плод на докладвани от потребители некритични бъгове в предходната голяма актуализация. Специално в iLab 4.5.1 добавихме „обратни“ оператори на филтрите за работни листа. Например вместо да филтрирате по една или повече схеми на продажба, сега можете да направите обратно то – да поискате всички записи, които не са регистрирани по една или повече схеми. Другата промяна в iLab е актуализирания компонент за справки – Microsoft ® Report Viewer версия 11 (не е необходимо да се инсталира нищо, вграден е в iLab).

Tags : ,

iLabExp Експортер 4.11.0 (НРД 2015)

Във връзка с публикуването и влизането в сила на НРД 2015, публикуваме актуализация на iLabExp Експортер, версия 4.11.0. Новото в актуализацията:

  • Добавени пакети с цени съгласно НРД 2015г. и актуализирани справки;
  • Преминаване към Microsoft ® Report Viewer версия 11, което от своя страна води до експорт на файлове във формат Excel 2007 – 2013 (xlsx), когато експорта във формат Excel e разрешен.

Повече подробности можете да намерите в Бележки към изданията, който документ е достъпен от менюто Помощ, функция Бележки.

Tags : , , ,

Сървър 4.2.0, iMan 4.6.0 и iLab 4.5.0

Настоящото обновление е част от вече представената нова стратегия за миграция към версия 5 на системата. Обновлението подготвя системата за бъдещи подобрения и функционалност. От гледна точка на ежедневно използване, вероятно най-голям интерес предизвиква новото извикване на работни листа, което решава проблема когато една ЛИС се ползва в повече от едно място за извършване на лабораторни анализи, било то един отдалечен хематологичен брояч или пълнофункционално разделение на дейността в повече от една лаборатория. По-долу са дадени всички промени във всеки от засегнатите модули.

Read more

Tags : , ,

iLink 4.4.3

Публикувахме нова версия на iLink – 4.4.3. В нея е добавен двупосочен протокол за връзка със серията биохимични анализатори Selectra Pro на фирмата ELITech Group.

Tags :

iLink 4.4.1 и 4.4.2

На 23-ти и 25-ти този месец, последователно публикувахме версии 4.4.1 и 4.4.2 на iLink. Версия 4.4.2 е дребна поправка на 4.4.1. Новото спрямо предходната версия (4.4.0):

  • добавен протокол (еднопосочен) за уринен анализатор Urit 1200 (оптичен анализ на седимент), както като самостоятелен анализатор, така и като комбинация с химичен модул Urit 1500;
  • добавен протокол (двупосочен) за биохимичен анализатор Miura;
  • добавен протокол (еднопосочен) за хематологични анализатори Urit 2900/3000 Plus.
Tags :

iLabExp Експортер 4.10.0 и проверка в НАП

Какво ново в iLabExp Експортер 4.10.0?

Днес публикувахме нова версия на iLabExp Експортер – 4.10.0. Новото в тази версия е възстановената работоспособност на функцията Проверка в НАП, чрез използването на версия 5.1 на уеб услугата (Web Service) на НАП. Преди да правите проверка в НАП е необходимо да въведете предоставената Ви от РЗОК парола, както и РЗИ кода и ЕИК на Вашето лечебно заведение.

Read more

Tags : , ,