ЕС Цифров Зелен Сертификат

Както вече е известно, от 1 юли 2021 влезе в сила реглаемента за КОВИД-19 сертификатите. Във връзка с това се появи цял набор от компоненти, с които се реализират тези сертификати. Последното попълненение са промените в трназитния сайт за изтегляне на сертификати, както и включването на сертификата в уеб портала на ЛИС iLab.

Какво вижда пациента при издаване на сертификат

В последните няколко дни направихме следните промени:

  • Нова версия на приложението за издаване на сертификати;
  • Нова версия на уеб портала (картината по-горе) в която има връзка за изтегляне на сертификата, като тя се появява след издаване на сертификата и е видима шест дни (144 часа) от момента на издаване;
  • Нова версия на транзитния сайт (откъдето се теглят сертификатите), като при проследяване на връзката вече не се сваля PDF файл, а директно се зарежда уеб изглед за разглеждане на PDF файлове (web PDF viewer), в който е зареден търсения сертификат. В добавка е обновена и стратова страница, в която на английски и български е обяснено как работи.

В периода 03 – 05 септември, уеб порталите на всички клиенти издаващи ЕС сертификати ще бъдат обновени до 4.3.0 без нужда от искане за обновяване.

Изглед от приложението GreenCert версия 1.1.0

Всички клиенти могат да ползват началната страница на транзитния уеб сайт за рекламни цели, като е удачно на сайтовете си да разположат банери с връзка към разяснението.

Print Friendly, PDF & Email