iMan 4.18.0

Публикувана е нова версия на администраторския модул на ЛИС iLab – iMan Мениджър 4.18.0.

iMan Мениджър 4.18.0

Версията идва с поддръжка на сървър 4.16.0 и от функционална гледна точка решава проблем с несъвместим тип данни в предходната версия. „Под капака“ обаче, тази версия е начало на пълна преработка на приложението, в която се ползват актуални за 2023г. технологии. Също така, от тази врсия нататък приложението ще се обновява автоматично, както Регистратура и Лаборатория.

Инструкции за обновяване:

  • Деинсталирайте всички досегашни версии (Start ->Control Panel -> Programs and Features);
  • Инсталирайте новата версия, като следвате съветника (msi wizard). На този етап е от значение да оставите подразбиращата се опция за това дали iMan да бъде достъпен само за Вашия акаунт или за всички потребители на Вашия компютър. Ако изберете Everyone, то ще трябва да имате админстраторски достъп до Вашата ОС, като това важи за всяко по-късно обновяване. Препоръчваме това да се избягва и да изберете „частна“ инсталация, т.е. така както е по подразбиране.
Частна или административна иснаталация

Вече можете да работите както и досега, като приложението ще се обновява при нужда автоматично.

В случай че работите на екран с 4K (Hi DPI) резолюция, е възможно някои списъци да изглеждат гладки, но със сбит текст. В този случай можете да подобрите изгледа, като укажете на Windows специфична съвместимост, както е показано по-долу. Ако Екрана ви е с „нормална“ резолюция, това не е необходимо.

Задаване на съвместимост

При нужда, моля обръщайте се на познатите Ви телефони за поддръжка.

Print Friendly, PDF & Email