iLink вер. 4.8.1 – 4.8.3

За последните два месеца пуснахме няколко предни обновления на iLink с версии 4.8.1, 4.8.2 и 4.8.3. Макар и с невзрачни промени в третата част на версиите (номер на ревизия), настъпиха някои важни промени. Ето накратко промените:

Версия 4.8.1

Във версия 4.8.1 добавихме за първи път поддръжка на глюкоанализатор. Макар протоколите за този вида апарати  никога да не са били предизвикателство, свързването им беше неудачно във версии на ЛИС iLab преди 4.4.0 поради идентичното баркодиране на материалите преди това. Сега, когато имаме идентификация на ниво проба, свързването на тези анализатори вече е рутинна задача. И така, в тази версия добавихме протоколи за два нови апарата – BST LabTrend (глюкоанализатор) и Електрофорезен анализатор на белтъци Sebia Capillary 2.

 

Версия 4.8.2

В тази версия свързахме двупосочно хематологичния анализатор CellDyn Ruby на фирма Abbott.

Версия 4.8.3

Три много съществени промени:

  • Отстранен е много неприятен бъг, проявяващ се в това, че при постъпкова валидация на резултати, при потвърждаването на последния от набор резултати за дадена проба, при преминаването към следваща проба, последния потвърден се показва в десния списък (потвърдени резултати). Този фантомен запис вече е отстранен.
  • При валидация на резултати вече се показва и ИД на визита, което е особено удобно като се работи с баркодове на материали.

  • Добавен е нов протокол за биохимичните анализатори на Mindray от серията BS (120, 200, 230, 300 и др.) в който са отстранени проблемите с двупосочността на връзката.

Във връзка с горното, препоръчваме на всички клиенти работещи с iLink 4.8.x версии да преминат към последната версия 4.8.3.

Print Friendly, PDF & Email
Етикети :