Обновление за сървър 4.7.0

Поредното обновление на ЛИС iLab е факт – пакетът за сървър 4.7.0. Обновлението включва сървърен ъпдейт (4.7.0), нов iMan (4.11.1), iReg (4.11.0), iLab (4.11.0), нов уеб портал (iLabOL 4.0.3).

Обновлението адресира главно проблема с един лекар, работещ в няколко лечебни заведения едновременно или преминавал от едно ЛЗ в друго във времето. Досега в iMan се въвеждаше подразбираща се стойност за РЗИ код, която в iReg се поставяше автоматично, а регистратора можеше да изменя стойността на всяка една визита при нужда. За съжаление това не решаваше въпроса с това, че някои лекари работят по НЗОК под повече от една специалност, например сутрин в едно ЛЗ като интернист, а следобед в друго като педиатър. Проблема се изостри с ползването на Аренал при което за удобство въведохме автоматичен импорт на лекар. И така, дойде време да решим този род проблеми с нарочна версия. И понеже една картина казва повече от хиляда думи, ето обновлението в картинки:

Настройка на ЛЗ в които работи даден лекар (НЗОК договори)

Вече в iReg – избор на ЛЗ/Специалност за избрания лекар.

Както е видно от фигурата по-горе, в случай на липса на запис за договор по който идва ново НМДД, регистратора може да добави нов НЗОК договор (с бутона [+], вляво от менюто за избор на договор) при което трябва да въведе като минимум НЗОК специалността под която работи лекаря и РЗИ кода на ЛЗ :

Добавяне на НЗОК договор от регистратор в iReg

В iMan

Другите промени в приложенията са главно в посока изчистване на бъгове и поддръжка на обновената база данни. Изкючение от това е iMan, в който има нова номенклатура – Лечебни заведения:

 

Print Friendly, PDF & Email
Етикети :,,,,,